Németország legfenntarthatóbb márkája lett 2015-ben a VAUDE!

2015. november 30.-án a VAUDE elnyerte a rangos „Németország legfenntarthatóbb márkája” címet, mely a legnagyobb elismerés ezen a területen a gyártók között.

 

A díjat minden évben annak a vállalatnak ítélik oda, mely a legtöbbet tesz a társadalmi felelősségvállalás, a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a korrekt munkafeltételek terén.
A zsűri indoklásában kiemelte, hogy a VAUDE cég kis mérete ellenére a díj odaítélésének valamennyi szempontjából rendkívül erős, sikeres és megbízható vállalatnak minősül.
Filozófiánkban a környezetvédelem, a fenntarthatóság és a társadalmi felelősségvállalás évek óta elsődleges prioritást élvez.

Antje von Dewitz ügyvezető igazgatónő, négy gyermekes édesanya a díjátadón így fogalmazott:
»Boldogok és büszkék vagyunk, hogy idén elnyertük a kitüntető „Németország legfenntarthatóbb márkája” címet. A díj egyszerre óriási elismerés és hihetetlen motiváció számunkra. A jövőben tovább szeretnénk vinni, amit elkezdtünk, és erős outdoor márkaként aktívan közreműködni az ember és a természet összehangolt, békés egymás mellett élésében.«
A kitüntetést a VAUDE egyebek között olyan projektjeinek köszönheti, mint például a Green Shape Label technológia, mely igazi mérföldkő a környezettudatos gyártási folyamatok terén, vagy a cipőkhöz használt bőr gyártójával kialakított fair munkakapcsolat, mely egyszerre szolgálja a fenntarthatóságot és iskolapéldája a társadalmi felelősségvállalásnak.
A VAUDE évek óta következetesen járja a fenntarthatóság útját, melyet a vállalat minden területén érvényesítünk. Mindeközben bebizonyosodott számunkra, hogy a felelősségvállalás szociális és ökológiai téren egyúttal gazdaságilag is eredményes lehet. „Önmagunkat egyértelműen és teljes mértékben fenntartható márkaként pozicionáljuk. Ez vállalatunknál minden téren érvényesül a termékfejlesztéstől a logisztikán át a személyzeti ügyekig. Az ezzel járó óriási ráfordítások ellenére meggyőződésünk, hogy hosszútávon megéri ez a befektetés. Egy dolog már most látható: elkötelezettségünk egyre szélesebb réteget ér el. A VAUDE márka mindezeknek az értékeknek igazi elkötelezettje“, nyilatkozta Antje von Dewitz.


 

Kapcsolat

  • Cégnév: Gránit Design Kft.
  • Cím: 2040 Budaörs, Gyár utca 2. (Fashion Trend Center)
  • Tel.: +36 30 656 7702
  • Fax: +36 99 523 295
  • E-mail: info@granit.co.hu